2023-08-19
平日晏昼嚟啱啱开舖冇耐已经好多人排队,好彩喺开始排队前入到去坐就一定唔舒服㗎啦,人同人之间坐得好近,张凳亦都系一啲唔舒服嘅木制圆凳,大概八个人手踭贴手踭咁食拉面今次叫咗鸡白汤拉面,卖相其实冇其他相同评价嘅鸡白汤拉面咁靓仔汤头方面十分够热,佢唔系好纯嘅鸡白汤,而系加咗酱油,所以食落会比其他鸡白汤拉面舖嘅较为浓味,但我个人就对加咗豉油嘅鸡扒汤都唔太反感所以都几钟意,而打出嚟嘅泡沫,亦都令成个汤更加浓郁细腻拉面面质方面煮嘅软硬程度啱啱好,微微偏硬,系我钟意嘅口感,而本身面条方面亦都有心机,系食到明显嘅麦味,呢个相比其他餐厅系做得好嘅,面条嘅挂汤程度都十分好叉烧方面不过不失,冇特别亮眼之处,但亦绝对唔难食整体嚟讲呢碗鸡白汤拉面系属于中上水平,但如果要天气咁热底下喺门口排咁耐队,入到去坐低又唔舒服嘅话我都唔会再排队入呢间嘢食
叉烧方面不过不失,冇特别亮眼之处,但亦绝对唔难食
鸡白汤拉面