2016-03-11
学画画之前 约左同学去食个靓靓lunch 实行过一个文青日因为系荔枝角工业区上堂 就专登揾下而家好兴既工厂大厦餐厅 一入到呢间餐厅就觉得好cozy 坐位好阔落 同朋友倾计都畅快好多 Lunch time只有lunch sets选择 都好既当上班族lunch hour只得1粒钟 唔洗睇menu睇到眼花今日唔算好饿 所以食个salad已经够了每个lunch set 都配左个汤 味道ok啦 不过不失汤质唔够浓郁 但又不致太稀 配汤既法包仔都算做到外脆内软 个沙律既质素就非常满意! 一黎到 哇!靓阿!仲有 哇!有成边芒果阿!啲虾好大只阿!见到个样都未食 已经知沙律好啱我心水😋 首先,沙律菜好爽脆好清甜 唔似食干草 配既秘制酱汁甜甜酸酸好开胃 但唔会感觉突兀 好夹 而虾呢 都有6-8粒左右 唔姑寒 食落好好咬口 虾肉弹牙鲜味 正👍🏻芒果睇相就已经见到系好甜 一啲酸味都冇蕃茄仔就偏酸 但配合整个沙律 系好夹既食完就选野饮 有茶有咖啡 冷热都唔需要加钱不过天气冻左 我又唔想饮浓味的野 就点左chocolate mint tea 其实呢 我饮唔到choclate味 而薄荷味就
因为系荔枝角工业区上堂 就专登揾下而家好兴既工厂大厦餐厅
今日唔算好饿 所以食个salad已经够了
每个lunch set 都配左个汤 味道ok啦 不过不失
汤质唔够浓郁 但又不致太稀 配汤既法包仔都算做到外脆内软
个沙律既质素就非常满意! 一黎到 哇!靓阿!
芒果睇相就已经见到系好甜 一啲酸味都冇
蕃茄仔就偏酸 但配合整个沙律 系好夹既
食完就选野饮 有茶有咖啡 冷热都唔需要加钱
其实呢 我饮唔到choclate味 而薄荷味就好够好香
饮落清新醒神 个人好refresh!
好满意呢餐阿!