2006-05-08
一向少踏足大埔既我,今日黎揾个fd 同佢庆祝B'day,终于有机会黎试啦。三个人点左:羊肉中东饱- d 羊肉味道唔错,但中东饱较逊色,唔感佢有烘过。海鲜墨汁意粉- 比想像中既好,抵赞。食过好几间餐厅既墨汁意粉,好多时都系得个颜色,食唔出有墨汁味,但呢度既系食得出。加上墨汁意粉既软硬控制得恰到好处,有口感。个酱汁系creamy 但又有少少醒胃。海鲜材料有虾(ok 爽)、青口(一般)、鱼块(ok)、鱿鱼(几好)、墨鱼(ok)等,几丰富。辣鸡肉pizza - 首先黎既感觉系... 份量大(已经系叫一半- 6 块)。pizza 批底系脆、但可能汁太多,所以批既面同中间都系较湿,即系话除了最底层外,都唔脆,烘耐少少会更好。鸡肉几好,配洋葱亦夹,但稍为辣了少许。唔系觉得个pizza 唔好食,只系觉得焗耐多一阵会更好。面饱同沙律(餐厅送) - 两样都唔掂。面饱唔松软,比一般西餐厅既差。而油醋亦唔及出面既好。沙律- 有生菜、洋葱、车厘茄都系加左油醋,味道很一般。Fat Angelo's 都系有得送,但人地既好食好多。最后大家都系食唔晒,有3 件pizza 要打包。一路食既时候见到d 人走大部分人都系拎
三个人点左:
最后大家都系食唔晒,有3 件pizza 要打包。一路食既时候见到d 人走大部分人都系拎住袋野,估计好多人都系食唔晒要打包。
环境都ok,睇到食评d 人话呢度嘈,我就唔觉。但可惜大埔比较远(以我屋企计..),要专诚入黎既话,我会拣去第二间啰。因为佢又未好到要专登入黎食。但咁既价钱有咁既质素同份量又真系几抵既。
有一方面要赞一赞- 我系walk-in 的,同佢讲左3 位之后佢会问你既电话。之后佢有位就会打俾你。唔似其他餐厅净系叫号码,人唔到就唔理,过左仲未返就算。