2024-11-02
这间餐厅是朋友介绍我过来,他跟我说这里的午餐性价比很高,所以今日经过黄埔,特登过来试吓!我都是即日过来Walk in都有位,证明而家生意都几难做!坐低见到个Menu,都有好多唔同嘅定食,咁一场嚟到,就叫咗我最贵嘅set!佢有牛嘅选择,价钱一样都系$560,两个都系和牛,一个系澳洲A5和牛,一个系宫崎A4和牛,咁我梗系拣真正嘅宫崎和牛啦!虽然份量会少啲,但最紧要好食!落完order之后,先嚟咗个前菜,有个日式前菜,同埋日式蒸蛋。日式前菜,系啲菇、洋葱同埋金菇,酸酸甜甜都几开胃,另外个蒸蛋就比较淡,如果可以浓味少少就更加好!跟住就睇住师傅一路喺度烧和牛,因为我坐吧枱嘅关系,全场可以睇住师傅点样烹饪,睇住佢点样烧,之后一步步点样做,跟住一刀刀咁切,都几享受!尤其是见到佢烧银鳕鱼,睇到佢好用心喺度烧烤,搞到我下次都想叫银鳕鱼!最后和牛终于送上,配埋饭同汤!和牛系五成熟,烧到啱啱好!仲有些少粉红色!外边有脆,里面软!配埋白饭真系一流!之后仲有件小蛋糕作为甜品,大家经过黄埔都可以过嚟试吓!性价比都真系几高!