2023-07-03 1022 浏览
我同朋友一行七个人今次去天宝食日式铁板烧首先令人印象深刻既系师傅好有心机手作炒特大蒜片,系真系炒得好香,啲蒜味好浓郁,真系一啖就上瘾!接著就系最令人期待嘅澳洲鲍鱼,两大只超肥美,啖啖都系新鲜嘅鲍鱼肉,好滋味!而且个份量好足,一齐食完都系一种享受!美国牛肉厚及薄烧都非常之好,师傅特别调制味道非常之嫩滑,而且加埋啲酱汁一齐食,真系好好味,仲有薄牛肉就系切得好细,烧得啱啱好,味道非常之鲜美,好适合小食!北海道海胆就唔洗讲啦,即日系日本空运到港,呢度冷品系真系非常惊喜,食落去好甜而且鲜味十足,大爱!而焯烧彖拔蚌都好爽口清甜最后就系金鲷,师傅用油先焯熟鱼皮鱼鳞,再特别调制鱼汤,令到食落去一啖香气四溢,味道非常之鲜美,个鱼肉又好嫩,真系一个非常之好嘅菜式!总括而言,食材都算新鲜,师傅嘅手艺不错👌🏻
我同朋友一行七个人今次去天宝食日式铁板烧

总括而言,食材都算新鲜,师傅嘅手艺不错👌🏻