2023-04-22
自己一路都好钟意去唔同地方度食High Tea,今次特登嚟呢度,主要系因为想试吓由蚝吧整嘅High Tea,我觉得呢个系最大嘅卖点;先唔去评论好食唔好食。整餐食完,埋单果下$700有找,算系可以接受的范围。餐厅系以一种工业风设计,$298一个下午茶嘅Set,两杯香槟同埋两杯咖啡;价钱来讲,我都觉得算系OK。英式茶点共三层:第一层系热食,Medium Well的牛肉汉堡,烧得尚算不错;但肉汁略嫌不足,建议可以加入例如BBQ source或烧汁丰富口感;烟三文鱼鱼油丰富,配香槟🍾余韵无穷;哈密瓜再配上Parma ham,咸甜交集,取中庸之道,不甜不腻。第二层搭配士多啤梨酱窝夫、马卡龙同埋朱古力Brownie,Brownie有好丰富浓郁嘅Texture,系其中一个令人回味的糕点;底层有法式焦糖炖蛋、Apple Crumble,都有好浓厚嘅Texture,Apple Crumble有丰富嘅糖浆,内里有丰富果肉,甜度十足。