2021-10-15
今日约咗朋友去咗红磡以间balling度食饭,咁其实入面嘅装修都几有class。 见到佢都有摆啲心思系啲装修度,虽然个场唔大,但系我注重嘅食物嘅质素,咁大家睇下我以下食咗啲乜。是日餐汤: 呢个餐汤系忌廉汤,咁其实忌廉汤系我至爱, 咁我自己觉得餐汤就不过不失啦。 不过反而我觉得个餐包就几有特色, 因为系蒜蓉包而且系热嘅,我觉得几好味。温泉蛋带子黑松露沙律: 呢个沙律夹杂著极香嘅黑松露味所以食起身呢令人感到几有class。 最重要嘅就系佢个温泉蛋做得非常之嫩滑及有浓烈嘅蛋味,食落令人愉悦呀。罗勒椰香青柠香辣鲜蚬意大利粉: 呢个意大利粉系我朋友order嘅咁我试咗几啖,其实呢个意粉佢啲蚬 都几新鲜,食到都有啲蚬肉,至于佢个意大利粉我觉得就比较清香嘅罗勒味 ,但系就都几有泰式𠮶种辣味。美国肉眼扒 (10 oz)配薯菜:呢个肉眼非常之多肉汁同埋非常之松软,口感同埋肉质一流, 虽然我系叫咗10安士但系感觉上块10安士真系畀足10安士,因为系出面其他餐厅食10安士都好似冇咁大块,再加埋佢啲薯菜 ,食落去都几饱。最后我同朋友饮埋杯冻柠茶就闪人, 咁其实呢间餐厅我觉得应该新开咗冇耐,咁佢食物嘅质素我觉得
最后我同朋友饮埋杯冻柠茶就闪人, 咁其实呢间餐厅我觉得应该新开咗冇耐,咁佢食物嘅质素我觉得都唔错,所以如果有朋友系生日或者啲喜庆节日,大家都可以试下喺呢间餐厅度庆祝。