2021-10-17
南丰纱厂最大特色,就系小动物可以周围走同休息,所以有小动物既朋友,可以来走走。今晚既晚餐系西式cafe,餐厅以开放式设计,虽然唔系露天,四周环境都开扬,唔会好迫既感觉。先来一个沙律,有一只半熟蛋,几片鸡肉加火箭菜,最特别系有支test tube装住沙律汁,要自己倒出嚟同捞匀,沙律入口好苦,好奇怪,谂左一阵,应该有酒捞左落汁,碟沙律有啲碎nuts系甜的,可能就系要做个平衡。猪鞍扒,入单时会问要全熟定7成,今晚我选选择7成,系好juicy,但太生,应该得5成左右,猪就唔好太生啦!🦞包几新奇,香港都唔多地方有得食,唔似得英国有间餐厅只卖龙虾,呢度既龙虾都唔错,打开个包,见到成只龙虾肉系里面架!食物质素,我觉得唔错既,以星期日黎讲,环境清静又唔多人,坐得舒服,真系一流。当然,对餐厅唔系好事,但想舒舒服服享受一个晚餐,呢度系一个好好既选择,尤其是有养小动物既朋友。