2024-03-11 22 浏览
天气一冻就想食韩烧🥩 上次经过无机会试,今次晚饭梗系要即刻book来食!好彩有book,晏多少少超级多人!原来咁受欢迎!😦今次嗌左个猪肉套餐,酱油蟹同牛骨浓汤。对我来讲全部都系必点之选!先讲个酱油蟹 🦀 好多人都怕食酱油蟹,惊好腥同唔新鲜。但韩宫嘅酱油蟹原来系店主(一位阿猪妈)亲自腌制。味道正宗又鲜甜,重劲劲劲多糕!再讲个猪肉set 🐖 🍖 本身以为一碟碟上,点知一上就成个盘放系炉上面,我重心谂个盘阻住晒,点烧🤣原来个盘系店家嘅贴心之举,成盘直接烧,个盘已经系烤板,劲方便,唔使夹来夹去!个盘有猪五花,猪颈肉,腌猪肉,重有好多好好食的配菜同泡菜!尤其是旧烧芝士,本身好怕滞嘅我都忍唔到食左,真系劲正!🧀最后讲牛骨浓汤 🦴 🍲 本身都无谂过个BBQ set咁大盘,食完都已经饱饱地。但个牛肉浓汤真系太好味,忍唔住都要食到底。牛肉味浓,劲多牛骨肉,唔同平时普通果啲,得大旧骨,一啲肉都无。有肉有汤,食完真系暖到落脚趾尾。总结来讲,韩宫真系一间超正宗又劲抵食嘅餐厅,重要系正黄埔站出口,方便到爆。唯一要弹嘅可能就系太受欢迎😂唔系咁容易book到
天气一冻就想食韩烧🥩

先讲个酱油蟹 🦀

再讲个猪肉set 🐖 🍖
个盘有猪五花,猪颈肉,腌猪肉,重有好多好好食的配菜同泡菜!
尤其是旧烧芝士,本身好怕滞嘅我都忍唔到食左,真系劲正!🧀

最后讲牛骨浓汤 🦴 🍲
本身都无谂过个BBQ set咁大盘,食完都已经饱饱地。
但个牛肉浓汤真系太好味,忍唔住都要食到底。
有肉有汤,食完真系暖到落脚趾尾。

唯一要弹嘅可能就系太受欢迎😂
唔系咁容易book到