餐厅: 彩福皇宴 (安達中心)
资讯:

2024-11-08 626 浏览
今日经过尖东,想揾间酒楼饮茶,饮咗一阵,就谂起呢一间彩福酒楼!记得之前试过呢间酒楼啲嘢唔错,而且早上11点就开门,喺尖沙咀部份酒楼都要12点先开,所以今日决定嚟呢间饮茶!佢位于14楼,地方都几阔落,唔会好似有啲酒楼咁好迫!而且地方好大,所以可以容纳好多枱,饮茶揾位系唔错,起码唔使等咁耐!今次都系嗌啲大路点心,叫咗个推介点心—鲍鱼烧卖,呢个正常好食,不过其实个鲍鱼都系攞嚟装饰,我最紧要都系试吓佢个烧卖系咪好食?都唔错!食得出系剁猪肉,唔系绞碎嘅猪肉!另外都试咗其他点心,包括虾饺、凤爪、鲜虾肠粉、叫咗春卷、麻辣牛肚同埋个叉烧!啲点心系正常好食,只不过我觉得个肠粉同埋烧卖啲皮有啲厚,如果薄返啲就更加好,但我特别推介佢嘅叉烧,真系拍得住出边烧味舖,同酒店中菜嘅叉烧!仲有一个都好好食,就系炸鱿鱼须,真系即叫即炸,而且佢𠮶炸浆好薄,啱啱好包住鱿鱼须,加上佢份量好多,呢个真系好抵食!大家有机会过嚟试吓!

蜜汁叉烧
炸鱿鱼须