2019-01-25 644 浏览
去开湾仔,特登去揾之前系杂志见到,话店主特登去意大利学整 gelato 既雪糖店❤️ 无计我唔好甜品,但我钟意食雪糕🤷🏻‍♀️ 去到谂左阵,要左开心果,伯爵茶同希腊乳酪。我去亲雪糕店都必试开心果,佢系我决定间店好唔好食既指标😆 呢度既开心果 ok ge,味道似,都算香浓。希腊乳酪 100% 成功复制到个味👍🏻 酸酸甜甜好醒胃。反而伯爵茶呢,我第一啖系觉得似伯爵茶之后就无啦,我同男友食多几啖就觉得,系蜜蜂糖既味😂 即有少少似柠檬茶又带 d 蜜糖味咁,都系 ok 既,不过改名会好 d 🙈 我觉得价钱贵左 d ,剩系希腊乳酪+开心果已经 $111😅 同埋佢既质感偏水,我个人系 2/3 dolci 既粉丝,佢既开心果系最好食架,佢质感系实 d ge 我 prefer 呢种多 d。不过我见到佢有豆腐同焙茶,如果下次经过有都会试埋呢两款既~

呢度既开心果 ok ge,味道似,都算香浓。

希腊乳酪 100% 成功复制到个味👍🏻 酸酸甜甜好醒胃。

我觉得价钱贵左 d ,剩系希腊乳酪+开心果已经 $111😅

不过我见到佢有豆腐同焙茶,如果下次经过有都会试埋呢两款既~
$80 (宵夜)