2023-01-10 57 浏览
自己都成日嚟诺士佛台饮嘢,但食嘢就比较少,呢度好多餐厅都系食西式餐厅,西班牙菜就只系得呢一间,所以我有阵时都会嚟试吓。店员在餐桌上的摆设非常用心,餐厅亦都充满南西班牙的风情,亦都渗入左右摩洛哥嘅特色。一坐低嘅时候,我一定会先叫一杯酒。呢一杯酒有一个特色,就系可以自己去拣Flavour,可以拣士多啤梨、荔枝、芒果是但一款。再之后叫左个Tapas,系Garlic Prawn in Olive Oil,虾肉质爽脆,特别欣赏厨师会将虾肠清理干净,另外亦都配上左好多蒜片,提升左整个Tapas的香气。之后我亦都叫咗一个焗香草田螺牛骨髓,呢一个Dish我觉得真系几特别,特别佢用心地将牛骨髓整到啫咁,非常容易食;田螺嘅牛油味,亦都好香,整餐饭的体验不错。

2023-01-10