2008-03-06 46 浏览
朋友介绍黎呢间上楼cafe,因为有个大露台(都有成5, 6 张台)可以食烟,实在太好喇,而家真系难揾=.=星期三夜晚八点,都仲有好多位,又实在太好喇,铜锣湾度度都要等位实在烦。不过九点几十点又开始多人,都爆场。环境几好,装修得几靓,又干净。普通饮品如冻柠茶果d - $28, 鲜炸果汁$33, 花茶好似$38咁上下, 意粉餐大约$58, 包一杯$28 的饮品。价钱合理,我觉得算几平添,去过好多d 餐都要六七十。朋友叫左焗吞拿鱼螺丝粉,我要左烧汁香茅猪扒螺丝粉。都等左大约半个钟,但楼上cafe 多数都系咁架喇,同埋我地都系旨在有个环境舒服既地方倾下计,等耐少少,可以接受既。个香茅猪扒唔错,好香口又唔会干,但系d螺丝粉就好硬同冇味,朋友个焗螺丝粉都系冇乜味,硬左d,但都唔算太难食。招呼都唔错,虽然全场得一个哥仔,不过佢都几快手,有礼貌。我饮哂杯果汁,佢仲主动比杯水我,真系好,赞。我地不停咁倾计,坐坐下又叫多个blueburry cheese cake同叫多杯mocha,个cake就麻麻,稍嫌硬,同埋唔够香。总括黎讲都几好,环境舒服,饮品ok,下次或者试下意粉啦,呢度算系铜锣湾区想倾计坐得耐既

总括黎讲都几好,环境舒服,饮品ok,下次或者试下意粉啦,呢度算系铜锣湾区想倾计坐得耐既一个好既选择,又唔贵。
火龙果+奇异果汁
烧汁香芧猪扒螺丝粉