2009-03-12
呢间面包店开放式咁,一入到去既感觉系:好多款包㖞先睇蛋糕柜,卖相麻麻地啦啦,吸引唔到我…另一边柜有蓝莓乳酪杯、焦糖布甸、香蕉pancake、三文治等,卖相都系普通。面包方面,试过几款火腿蛋包:呢个包个样同其他面包店卖既腿蛋包唔同,d馅系好似热狗咁包系中间而唔系包系里面,有2块卷住既火腿同埋1块蛋,火腿够咸够味蛋都正常,食食下会发现入面有d千岛酱,酸酸地咁食落好夹好好味,热辣辣个时食仲更加好味。菠萝红豆包:个面几脆,但系无左果种猪油香;第一次食果时个馅好奇怪,夹埋个包食似有淡淡朱古力味,斋食个馅又唔觉有朱古力味但又无红豆味,gel状咁,好难食…第二次食就好d,红豆馅有红豆味,见到d豆衣,不过系甜左少少。中式蒸包$4@ $15/4:佢d蒸包味道唔错,最钟意系佢个豆沙包,红豆馅够香够甜够绵滑,包层亦够软熟,包又够大个…莲蓉包妈咪就话唔错。蛋白蛋挞$5:size比p&t个d细少少,个样似鲜奶挞但其实味就完全唔同,呢个蛋白馅胜在唔会太甜腻,算系滑,味道淡淡地咁。蓝莓栗子包:所谓蓝莓只系面头果pat好甜既蓝莓果酱,里面既栗子馅不多不少,唔系好够香同滑,稍嫌过甜。见佢d鱼柳包同猪柳蛋包卖相唔错,鱼柳
面包方面,试过几款
见佢d鱼柳包同猪柳蛋包卖相唔错,鱼柳好似炸得几脆咁,有机会会试下。
笑面系比佢既豆沙包同埋火腿蛋包