2018-01-31
好耐无食喜来稀肉啦~以前一食护心肉就爱上~我哋今日先至book位嘅,去到都唔需要等即刻就有位俾我哋啦。两个人叫左一个喜来烤肉,一个护心肉,一个人参鸡汤,就食到好饱好饱~至于抵唔抵食就真系见仁见智,如果同牛角嘅放题时段比较嘅话,就当然系牛角会好啲啰,因为可以试到唔同嘅肉都系二百几蚊,今次我哋两个人食每人都系220 ,但系只系可以试到两种肉。人参鸡汤有d失望~比起我系尖沙嘴某间韩国餐厅食既差~人参味无咁重~鸡肉就好多,仲有煮到好眠既米饭~一啖汤一啖饭~好正、只系人参味无想像中咁重就失左d分...喜来烤肉,薄薄一片,好快就熟,咬落去都有少少会溶既感觉,调味都够,偏甜,啱晒我呢d钟意甜既人。护心肉唔知系唔系太耐无食呢...个味道好似有d唔同左...个调味偏淡...一心黎食你,点知你令我失望个芝士蛋同泡菜蛋系可以任意添加,好好味。因为d蛋半熟既时候已经可以食~会好滑好滑,仲有埋芝士真系好夹,如果钟意食辣嘅话就可以配呢个泡菜蛋。我最钟意就系将所有嘅配菜再加埋一旧肉,用生菜包住,然后大大啖咬落去,又多汁口感又丰富,仲有我最钟意食嘅甜酸白萝卜,真系冇得顶偷偷地话埋比你知,配菜亦都系可以任意添加。呢度嘅
呢度嘅服务都好好,因为服务员人手足够,好容易就会见到有人举手需要服务。而且呢度坐位都好舒服,无论系两个人或者四个人,都唔需要同人哋迫。位置与位置之间仲系好阔落,就算系肥仔嚟到都唔怕。
人参鸡汤
喜来烤肉