2019-07-31
上次黎食过lunch觉得唔错, 今晚同朋友黎食晚饭, 街铺黎讲度都算大, 大约两个铺位~menu除左单点外有一人set亦有二人set, 选择都几多~另外仲见到有promotion, like instagram再po相tag朋友就有free既松露薯条~ 我地最后拣左二人set dinner, 因为餐汤到甜品都有齐, 唔洗谂咁多~ 落完单好快就上左餐汤蘑菇忌廉汤, 蘑菇打碎哂好似令个汤更有蘑菇味咁~ 另外有两条普通既法式幼面包条, 望落好似靓d不过我都系中意食蒜蓉包多d松露薯条薯条份量刚刚好, 黑松露粉几香, 如果可以多d沾平均d会更好~龙虾汁大虾露荀意大利饭大虾摆盘有心思, 意大利饭软硬度唔错唔会过淋, 龙虾汁味道香浓, 伴住蘑菇同露荀食几清新, 可以去左意大利饭腻既感觉~炭烧美国安格斯西冷牛扒我地叫左5成熟, 煎出黎无OVERVOOK, 不错牛扒肉质软腍口感好好, 肉味颇浓, 旁边既配菜有小薯仔同西兰花~朱古力焦糖蛋糕配意大利雪糕食哂所有野之后就梗系到甜品, 近排好中意热咖啡配甜品, 依个组合真系好夹~ 叫店员上甜品既同时ORDER埋即磨咖啡, 朋友就叫左杯英式奶茶~ 朱古力蛋糕
松露薯条
松露薯条
龙虾汁大虾露荀意大利饭
龙虾汁大虾露荀意大利饭
炭烧美国安格斯西冷牛扒
炭烧美国安格斯西冷牛扒
朱古力焦糖蛋糕配意大利雪糕
食哂所有野之后就梗系到甜品, 近排好中意热咖啡配甜品, 依个组合真系好夹~ 叫店员上甜品既同时ORDER埋即磨咖啡, 朋友就叫左杯英式奶茶~ 朱古力蛋糕不过不失, 但加埋朱古力酱同焦糖酱就即刻好食左! 配埋雪糕, 咖啡, 一冷一热, 好味
朱古力焦糖蛋糕配意大利雪糕
依度坐得都几舒适, 店员亦会主动收下碟针下水咁, 又有free wifi, 不失为一个食饭既好地方