2008-08-04 20 浏览
经朋友既推介, 上星期四去左朗豪坊既monster 度食..我大约7.45分到逹..最后等左成2个小时先入到去, 因为真系想试下呢间吴彦袓有份投资既食店系如何!系出面等位个时都不时听到有人大赞, 而且睇下个menu 其实又唔系贵..同埋佢既装修都几靓我地一入去就叫左杯巨峰提既野饮, 好特别..因为佢话有少少啫喱咁feel..开头仲以为会好「结」,但原来唔系...所以好得意个感觉!之后我朋友就话一定要食凡立贝..因为好好肉地wor! 最后我地叫左凡立贝(佢旧饭系红米加饭..都几特别, 旧凡立贝真系好大只) 甜虾(呢个都系用红米加饭!) 软壳蟹手巻(无苦味) 花之恋(细细个但$35/2件..扺食), 甜蛋, 三文鱼寿司都算新鲜, 仲有八间同埋油甘鱼刺身都好新鲜(每款5片$35), 杂锦天符罗(有3只虾ga) !我地坐低左一阵就有个好似管家咁既人走埋黎介绍今日餐厅既特别食品, 佢既服务态度都几好, 但因为我地谂住食刺身类,所以无叫到个d日式小食!但唔知系咪因为我地成九点几先入去, 我地点d野食好好好快就全部送晒黎..张枱都唔够放! 唔知系因为怕我地饿亲..定佢地想准时收工呢最后埋单都系3百几

最后埋单都系3百几蚊, 但系食得好好好饱!
注意: 佢个度限时1.5小时!
大大粒凡立贝vs红米饭
八间 & 油甘鱼 刺身