平时一大半朋友gathering好少会拣去打边炉,因为散叫太贵,任食嘅限时,挂住倾计都食唔到野!点知系将军澳竟然有间系唔限时又任食嘅台式火锅,听到都觉得出奇!咁啱经过将军澳又要Hea时间,就试下D野食得唔得!最平嘅Set只系需要$298,可以由中午12点食到夜晚10点,如果夜晚7点前离座仲可以有8折!会唔会太夸张!而我地今次就拣咗中间Level $398 有牛颈脊同黑毛猪嘅set汤底方面都足足有15款可以拣!而且大部分都系入面已经有肉去熬我地就拣咗平时比较少见嘅药膳椰子鸡,D鸡肉好滑拣完汤底就系QR code落order,本身谂住佢唔限时都应该系比D普通野黎食,点知居然样样都有惊喜wor!💟肉类雪花分明,虽然只有4款选择,但系因为配菜太多,反而我地都唔算食咗好多肉!💟最最最犀利嘅就系佢8寸长嘅蟹棒,大条到差D长过个煲!💟手工饺子🥟粒粒都好大只,推介黑松露芝士猪肉,一咬落黑松露味系口腔爆开!💟丸类都有好多新奇品种!好似流心蘑菇芝士,奶油南瓜同芋泥贡丸!💟海鲜方面D帆立贝size大粒,真心正❤而蚬肉系是日精选,无沙大粒,中意食海鲜嘅会好满足!另外仲有鱼片同虾可以拣!💟饮品除咗一般汽水,仲有

咁啱经过将军澳又要Hea时间,就试下D野食得唔得!

我地就拣咗平时比较少见嘅药膳椰子鸡,D鸡肉好滑

💟最最最犀利嘅就系佢8寸长嘅蟹棒,大条到差D长过个煲!

💟海鲜方面D帆立贝size大粒,真心正❤

💟饮品除咗一般汽水,仲有各种台式港式,真系好有诚意,即磨咖啡同冬瓜茶2款都唔错

💟连甜品都有好多牌子拣,虽然只可以拣一样,但系就算甜品任食我都食唔落🫢
除左一般雪糕,仲有甜筒同KitKat雪条

❇️如果谂住约埋朋友一齐去大战几个钟,记得一定要book位,因为佢好早就停walkin!
❇️汤底下次应该会拣D少辣嘅,会更加开胃!
  • 足八吋长巨蟹棒
  • 黑松露芝士猪肉手工饺子