2021-02-07
桔梗姊妹店Lagom Kaffee开左系牛头角,面积有成8700呎,超大空间呀,仲有落地大玻璃,光感十足,非常开扬由于呢度地方够大,店内设有炒豆机,饼房,保证咖啡豆同面包都够新鲜鲑鱼、牛油果、香草三文治烟三文鱼唔算好咸,上面有d鱼子,软芝士,味道上层次更多,只温泉蛋同牛油果酱系块包既moisturizer,整体味道同卖相都不错台北炖牛肉意粉炖牛肉又嫩好淋,个酱汁有微微麻辣,好有台湾风味,个辣度系唔食得辣既朋友都可以食到,几有惊喜培根蛋奶意粉酱汁好creamy, 仲有只温泉蛋,加上培根,就是一贯carbonara既造法全日早餐有香肠,培根,煎双蛋,蘑菇,沙律菜,面包,份量都唔少红豆麻糬、抹茶、柚子窝夫抹茶窝夫茶味香浓,入面夹住麻糬,咬落有d烟韧,但最突出的要数到个柚子雪糕,酸酸甜甜,同抹茶窝夫夹埋一齐食真系好好味之前食过桔梗觉得唔好食,所以对Lagom都无咩期望,食后我觉得味道系比桔梗出色,不过真系好多人,所以都唔敢hea太耐,食完就闪了
鲑鱼、牛油果、香草三文治
台北炖牛肉意粉
培根蛋奶意粉
全日早餐
有香肠,培根,煎双蛋,蘑菇,沙律菜,面包,份量都唔少
红豆麻糬、抹茶、柚子窝夫