2024-10-31
每次经过都见到间舖系排哂长龙,所以一直都好想试下系味真系咁值得排咁岩晏就喺附近做完野,又见阵间冇节目,所以就决定试下排一次~条人龙系一直都冇短过,但餐厅职员都好好,一直都企喺门口到安排位置,所以见到单人去用餐嘅都可以好快入到去,就系因为安排妥当,所以就算人龙几长都冇人有怨言.我同友人最后大约等左45分钟,大家可以参考下💪💪本来我想食饭,但见到呢间餐厅出名系拉面,所以最后我同友人都系拣咗食面.鸡汤拉面:有成半只鸡喺入面,见到都觉开心鸡肉嫰滑且汤头鲜美,随餐亦会附送一小碗嘅薏米饭,泡菜偏甜,所以成个午餐都真系好饱肚.辣排骨拉面:碗入面总共有三旧大嘅猪脊骨,肉质早已被炖到入口即化,确系唔错!我有喺张单度写咗加辣,但我都系嫌唔够辣🤣不过友人系觉得辣嘅,呢度可以俾大家参考吓个辣度🌶同样都系有一小碗薏米饭附送,所以大家可以根据自己胃口再决定加唔加小食~我哋见到小食都几多人嗌,但可惜我哋个胃容量有限🥲.总结嚟讲个拉面系唔错嘅,但至于需唔需要咁样排法呢,其实同区都有其他选择。再者,后续我哋行行吓街都发现有啲口渴,所以觉得试过一次就好啦,我哋就未必会回头,呢度可以俾大家参考吓,祝大家用餐愉快
鸡汤拉面:
辣排骨拉面: