2020-06-04
2087 浏览
一间好嘅餐厅背后总有佢嘅故事。 呢间餐厅嘅名特别够创意同事原来都系带出一个讯息俾我哋就系人系平等唔好因为人哋曾经做过任何事已标签佢为一个坏人。呢间餐厅除咗个名都特别令人深刻之外啲嘢食更会令感官更加进一步加深👍🏼👍🏼首先要咗个芝士薯条,食就食得多但系呢一间嘅质素比我嘅感觉就系更深入,先讲摆盆都非常讲究,运用指定嘅容器而唔系就咁用碟上的确会带俾人一种深刻嘅印象😎 味道当然都系一流,即叫即炸炸完之后仲会放入去焗一焗,每一条薯条都保持脆卜卜,唔经唔觉就会食晒☺️ 作为小食作为头盘真系当之无愧!主菜更加系令我哗然,个人都系西餐爱好者,一见到有Risotto又真系把持唔着要试下。整risotto确系要花好多心机,而今次品尝左蟹肉risotto, 可以用creamy 而且粒粒分明嚟形容,做得好嘅地方就系洋葱嘅份量冇咁多,咁就唔会抢咗蟹肉嘅味道🤩 睇得出真系好有心机嚟整而且食材都有一定程度嘅讲究。最后都要点评一下香蒜蟹肉辣炒意粉,个人认为系呢一度必要必定必须要试!试过真系觉得从来未试过有咁特别嘅西式意粉,颜色已经带出咗食欲,第一啖食落去系会感觉到味蕾嘅大爆发,有蟹肉味有炒蒜味再加上唔同嘅香料,而佢哋又互
最后都要点评一下香蒜蟹肉辣炒意粉,个人认为系呢一度必要必定必须要试!试过真系觉得从来未试过有咁特别嘅西式意粉,颜色已经带出咗食欲,第一啖食落去系会感觉到味蕾嘅大爆发,有蟹肉味有炒蒜味再加上唔同嘅香料,而佢哋又互相融合,唔会有喧宾夺主感觉😱😱😱 大胆嘅调味真系食完令人试过返寻味, 绝对系呢一度嘅代表作!
呢间餐厅之所以成功除咗食物质素有保证之外就系理念亦都非常之令人深刻😇