2015-04-28
Happy Friday 相约知己食晚饭,Pizza Express 是一个不错既选择2人行不能吃太多,所以放弃了叫pizza 不过一样食得滋味先来一个头盘 starter sampling 只可点2款我就选择了mushroom 及smoked salmon , 旁为面包磨菇是用芝士烤焗,菇味很重,加上芝士及忌廉,好浓郁我不太喜欢这个三文鱼,不是腥味而影响到我只吃一口就把叉放下,而是它的质地,溶溶烂烂的,就是放进搅拌器里似的,餐单上写著烟三文鱼,真实和联想果然有点不同好多粒面包仔,外脆内软, 而且好好"赵"口, 而且份量也多,够饱肚意式野菌蝴蝶粉 (素)平日出街多数都系长通粉, 意大利粉所以我地就叫咗个好得意既蝴蝶粉蝴蝶粉比较硬身, 老人家就未必岩食, 而我就觉得几好, 唔洗咁林, 反而有趟口AGAIN 它的野菌类真的非常好味, 个汁酱真系好CREAMY又香菇味有点美中不足就系唔够热, 可能冷气比较强, 相机先吃的你就要快快手, 影完要即刻食啦~甜品拼盘有Tiramisu ,芝士蛋糕及朱古力蛋糕第一感觉就系, 咁少既其实蛋糕都唔系好贵者, 点解要切到咁细块呢, 好似有D唔想比人食咁Ti
2人行不能吃太多,所以放弃了叫pizza
不过一样食得滋味
先来一个头盘 starter sampling 只可点2款
意式野菌蝴蝶粉 (素)
所以我地就叫咗个好得意既蝴蝶粉
甜品拼盘
第一感觉就系, 咁少既
Tiramisu比较湿, 味道一般,唔算好出色
芝士蛋糕, 虽然它的外表像好DRY咁, 不过吃下去时是很松软的, 是软芝士蛋糕来的, 芝士味又唔会太劲
朱古力蛋糕无可能唔好味, 其实我喜欢中间既浓朱古力酱, 配合蛋糕一起吃, 真系超级好味
晚饭时段不切时间限制的, 同朋友聚会都唔错, 不过就有点嘈吵, 咁我就唔怕大声D讲野喇~