2024-02-29
NUTTEA 📌 旺角旺角弥敦道688号旺角中心1楼F52号舖一嚟到旺角中心,就梗系扫街啦,除咗章鱼小丸子 🍡 最近我就爱上咗 【 鸡翼山】嘅鸡翼,而加一杯味道清新嘅 Nuttea 绝对系 Perfect Match 🥰 主打坚果奶 & 坚果奶盖而闻名嘅 NUTTEA,绝对系怕肥又想饮手摇饮品嘅我嘅恩物。 今次我就试下呢个新出🌹 玫瑰芦荟坚果奶盖茶🌹🌹玫瑰芦荟坚果奶盖茶 $36NUTTEA 坚果奶盖系质感稠密,系用左 5 种坚果,🌰 榛子 • 腰果 • 核桃 • 杏仁 • 夏威夷果仁 🌰 等 5 种坚果制成 ,不含牛奶同奶精,入口香浓幼滑,好味又健康。坚果奶盖一如以往好味,奶盖系厚厚的,面头仲有少少坚果碎,可以用匙羹仔滗来食, 每一啖都充满咗浓郁嘅坚果香味。虽然加咗芦荟,大大增加咗口感,但系我就唔系咁喜欢呢个 🌹玫瑰嘅味道,味觉上有啲失真,相比起我 Nuttea 饮开嘅 🍓 士多啤梨茶酸甜清新,又或者系火龙果嘅果香就自然得多,呢杯玫瑰🌹真系唔够清新自然。虽然呢杯🌹玫瑰芦荟坚果奶盖茶唔系我杯茶,但 NUTTEA 嘅奶盖又真系有佢独特性亦系健康之选,所以我仍然会帮衬 Nuttea
旺角弥敦道688号旺角中心1楼F52号舖
今次我就试下呢个新出🌹 玫瑰芦荟坚果奶盖茶🌹