2021-12-28 609 浏览
酒店地下屹立不倒嘅人情味小店,住hall𠮶时谂唔到食咩就会去食,就算而家冇hall住,肥西都会专登返去食🥺👅糖醋排骨面 ($59) 8/10呢间嘅糖醋排骨系cls 咁好食,仲要成大碟热辣辣咁上😗炸粉厚度刚刚好,仲要啲排骨有肉唔鞋,keep到些少肉汁。淋上黑醋味浓嘅糖醋酱,但完全唔影响排骨嘅香脆,一啲都唔油腻,我愿意就咁叫一碟自己啪晒佢🥲讲返碗面,唔好以为佢睇落好清,但红烧汤底够味,啲面幼身得嚟都有啲咬口,不过浸得耐会变淋,记住快啲食~👅鸡丝粉皮 ($38)7.5/10海量超浓花生味嘅麻酱,晶莹剔透嘅滑嫩粉皮,加埋鸡丝同芝麻,真系难啲唔好食🌞如果鸡丝可以多啲同滑啲就更好,不过要赞啲粉皮厚薄均匀够爽口,唔似出面个啲淋到河粉咁🌚👅肉丝春卷 ($26) 5/10系到食过唯一一样伏嘢🤡又油又少馅,废事嘥口水讲佢,总之唔好嗌🙏🏼👅冰豆浆 ($8) 7.8/10大杯顺滑好饮唔甜,不过点都好,食面饮冻豆浆是常识吧?👅总结肥西食过无数次嘅经验,最好食嘅面绝对系无咩人讲嘅葱油拌面,好多人都推介嫩鸡煨面,但creamy 嘅奶白汤底肥西唔喜欢🥲仲有大排面嘅排骨都正!!____________________

👅糖醋排骨面 ($59) 8/10

👅鸡丝粉皮 ($38)7.5/10

👅肉丝春卷 ($26) 5/10

👅冰豆浆 ($8) 7.8/10
大杯顺滑好饮唔甜,不过点都好,食面饮冻豆浆是常识吧?

_______________________

铺位唔大,位唔多,但全部四方枱够大,坐得唔会太舒服但未于迫,繁忙时间就预咗要搭枱㗎啦😌细细声讲句厨房煮饭个男人好charm,落单姨姨巧nice,希望到六十岁仲可以嚟食,Amen🙏🏼
糖醋排骨面
糖醋排骨