今日行开尖沙咀,去左金马伦道嘅The Cameron食西餐,午市套餐可以自由组合同选择,仲要做紧个两周年纪念优惠有八折,咁抵,一定要食😋🍞餐包及汤 有3款嘅餐包,口感各有不同,有硬有软有松化,涂上绵滑嘅牛油,再配上好creamy好浓郁嘅甘笋忌廉汤,系一个好好嘅开始🍥香煎带子配椰菜花蓉 $68 带子好新鲜,自带清甜嘅海水味,味道鲜甜肉质弹牙,再加上煎熟后嘅香味同鲜嫩嘅口感,一个字:正!椰菜花蓉味道清淡,令味道更加丰富多样之余,亦唔会遮盖带子本身嘅味道🐟意式三文鱼薄片.柠檬刺山柑油醋 $78 非常出色嘅开胃菜,口感清新,味道丰富。新鲜嘅三文鱼切成薄片,再淋上橄榄油、柠檬汁,味道好多层次之外口感亦都好丰富🐓香烤鸡胸.咸蛋黄.南瓜忌廉手打意粉 $148 香烤鸡胸十分嫩滑,口感同食紧鸡腿肉完全冇分别,味道上有浓浓嘅鸡味,份量亦都足够,至于南瓜忌廉手打意粉,本身酱汁已经好美味,配上咸蛋黄捞埋之后,味道升华左唔少,成个南瓜忌廉汁都好creamy好rich,口感一流嘅手打意粉挂上呢个汁真系绝配🍄法式黑松露蘑菇蓉酿鸡卷 $178 摆盘打卡一流嘅菜式,食落都好好味,黑松露酱汁够哂浓郁,岩哂我呢啲黑松露fa

香煎带子配椰菜花蓉

意式三文鱼薄片.柠檬刺山柑油醋

香烤鸡胸.咸蛋黄.南瓜忌廉手打意粉

🍄法式黑松露蘑菇蓉酿鸡卷 $178 摆盘打卡一流嘅菜式,食落都好好味,黑松露酱汁够哂浓郁,岩哂我呢啲黑松露fans,至于鸡卷嫩滑多汁,连埋酿系入面嘅磨菇蓉一齐食,口感充满层次
法式黑松露蘑菇蓉酿鸡卷

🍮伯爵茶意式奶冻 $78 系餐厅嘅signature dessert黎,奶冻好重奶味,好好味,质感水漾,腾腾震咁,未食都觉得个口感会好好,食埋一啲都唔失望,蜜糖伴随花香味嘅sauce,十分有惊喜
伯爵茶意式奶冻

🫐蓝莓芝士蛋糕 外观造型非常靓,蛋糕表面铺满了蓝莓果酱,十分吸引。切开蛋糕之后,可以看到蛋糕体内部分为上层系柔软、细腻的芝士层,下层系酥脆的饼底。成个蛋糕嘅口感非常丰富,饼底松脆、芝士层嘅细腻同蓝莓果酱嘅酸甜交融,口感一流
蓝莓芝士蛋糕

🦪鲜味生蚝 Oyster Combo $168 (6只生蚝) 送白酒两杯或者$298 (12只生蚝) 送白酒一支,今次就冇食到,下次可以试下,睇落都几抵
香煎带子配椰菜花蓉
意式三文鱼薄片.柠檬刺山柑油醋