2024-01-20 965 浏览
一向都钟意食两姊妹嘅担担面,反而凉皮我就麻麻,一向都唔太钟意爽滑嘅口感,凉粉啫喱通通怕怕。佢个担担面味道系我食过数一数二,但始终喺太子果时得外卖,买到返屋企啲面会变成一pat,企喺舖旁食又多车要食尘。搬咗嚟旺角舖之后,都起码食咗六七次,每次都系食佢个担担面,味道次次都一样好味。有堂食之后,我觉得佢哋嘅担担面再升咗lv,每次只碗出到嚟都系辣手,食到尾果撮面都仲系热嘅,佢哋应该有庆过只碗?🤯🤯平时食成百蚊碗拉面,师傅烚过只碗我觉得系理所当然,但哩度碗面先卖梗三十几蚊,店主都肯注重哩个些微细节,可见佢对出品都颇执著。个个都踩香港饮食业,话要北上消费,我偏偏钟意留港继续发掘小店,有心做嘅小店当然要多多支持。哩间嘢除咗食物好之后,店员都好热心同有礼貌,见我有个背囊会主动俾张櫈我摆袋。今时今日,去边度揾?

极品担担面
2024-01-17