二访汤底米线差好多👎,小食𩠌菜出色👍!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🦑 凉拌墨鱼头 HK$45 👍・味道:墨鱼头有腌过。加埋个汁几出色,系轻身似喼汁。配埋重味蒜粒very nice!・口感:爽弹开胃仲要一口size,一咬即开,0筋!🍜 酸辣小锅米线 HK$31起𩠌菜 > 腩肉HK$10、萝卜HK$7、猪耳HK$9・整体:𩠌好食但米线汤底唔得。・𩠌菜:腩肉入味,肥瘦均称,不过肉块时大时细。萝卜偏淋但未到入口即融,不过真系好甜0渣!猪耳唔系爽脆size但大条入味。・汤底:得咸,where’s the酸and the辣?个酸只嚟自酸菜⋯冇食酸菜嘅话个汤底净系咸only,辣都冇乜。但我嗌小酸小辣,仲有BB酸/BB辣拣添㖞-3-・米线:偏淋冇咬口,几挂汤。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性价比:中~🤰9冲度:可试~🤰结论:凉拌墨鱼头要食,腩肉萝卜都出色!汤底同米线我无语⋯・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・环境:预咗系小店逼迫size,卫生程度仍然keep住偏污糟。隔杂枱卡位最入放咗货都要求二人位逼埋一边,另一个客人半边身系离开张枱,癫⋯⋯
二访汤底米线差好多👎,小食𩠌菜出色👍!

🦑 凉拌墨鱼头 HK$45 👍

・口感:爽弹开胃仲要一口size,一咬即开,0筋!
凉拌墨鱼头

🍜 酸辣小锅米线 HK$31起

𩠌菜 > 腩肉HK$10、萝卜HK$7、猪耳HK$9

・整体:𩠌好食但米线汤底唔得。
・米线:偏淋冇咬口,几挂汤。
酸辣小锅米线

🤰性价比:中~
🤰9冲度:可试~
🤰结论:凉拌墨鱼头要食,腩肉萝卜都出色!汤底同米线我无语⋯

2023-04-05
凉拌墨鱼头