2024-10-29
朋友同我讲坑口村入边有一间隐世嘅西餐厅,仲同我讲话一定要嚟食,佢讲到咁正 ,即刻揸车入去,好彩入边都好多咪表位,泊车都非常方便,而且真系不枉此行,能够比我食到全香港最好味嘅炭烧西班牙黑毛猪😽🦀牛油果蟹肉脆饼 $88 牛油果同蟹肉鲜甜嘅味道非常配合,而且蟹肉嘅份量十足,喺一道非常出色嘅small bite前菜🐷FIKA炭烧西班牙黑毛猪梅头烤日本甜薯 $298 可以话系我食过最好食嘅黑毛猪梅头,餐厅先将黑毛猪梅头焗到啱啱好熟,然后拎去炭烧,所以食落去嘅时候,炭香味系非常之香,同时间亦都能够保留到黑毛猪梅头嘅肉汁,能够喺香港食到炭烧,真系十分难得,仲要咁好味,真系只此一家🦐大虾自家制浓厚虾汁扁意粉 呢个虾汁,简直系冇得输,绝对唔系好似其他餐厅咁,系买现成嘅,餐厅系用大量嘅虾头去熬制,先能够做出如此浓厚嘅虾汁,绝对系一门功夫菜,每一条扁意粉都能够挂上浓郁嘅虾汁,令人食得非常享,而且仲有爽口大牙新鲜嘅大虾,钟意食虾嘅朋友,必定要试除左呢几样食物之外,其他都会好想试下,影低啲menu,下次再黎试!📍将军澳坑口坑口村24号地舖 - Fika
📍将军澳坑口坑口村24号地舖 - Fika