我系一个爱吃蛋包饭嘅人,所以当我听到有一间世一茶记晚餐喺我附近开业𠮶阵,我就决定去试试睇。世一茶记晚餐系一间提供港式茶餐厅嘅餐厅,有各式各样嘅食物,从早餐到晚餐,但系佢冇卖烧味嘅,因为佢专注喺做其他嘅菜式。我去𠮶阵系晚上,所以我点咗一份招牌嘅蛋包饭同一杯冻奶茶。蛋包饭再淋上浓郁嘅番茄汁,最后用煎得香脆嘅鸡蛋包住,成为一个完美嘅饭团。蛋包饭嘅米饭好香,番茄汁好鲜,鸡蛋好脆,每一啖都好满足。蛋包饭嘅特别之处系佢冇用鸡肉,而系用咗猪扒,令到蛋包饭更加香口同多汁。猪扒嘅肉质好嫩,酱汁嘅味道好香,跟米饭嘅配合好好。蛋包饭嘅份量好足,真系好抵食。我觉得世一茶记嘅食物好好味,价钱又合理,服务又好,气氛又好,令到我食得好开心。我会推荐大家去试试睇,尤其系佢嘅蛋包饭,真系一流。

2023-11-19
  • 蛋包饭