2022-04-30
食过一次之后 返唔到转头 定时定候都会谂起佢 特登都要搭车去食🫠 位于鲗鱼涌日式家庭料理餐厅 最出名必定系以慢煮方式烹调既猪软骨 所有食物都自家制无添加🤤 份量全部都好多 cp值高! 平日lunch time超多人排队 其他时间都人流不断架 天后亦设有分店· 🐷猪软骨野菜咖喱饭 (走咖喱) $69 [😋8.89/10]配蕃薯南瓜粟米生姜饭 slow cooked pork cartilage and veggie curry w/ mixed rice猪软骨炆得软淋 软骨位软到几乎入口即溶🥹🫶🏻 同时唔会一pat野咁 份量亦超多! 酱油好入味 7分咸 单食会咸 夹埋饭就啱啱好 觉得调味轻手少少更好🤏🏻 饭加咗蕃薯南瓜 见到但味道唔明显 会比普通白饭淋 另外野菜分别有萝卜翠玉瓜薯仔青豆西兰花🥦· 🐮黑芝麻牛肋野菜咖喱饭 $65 [😋8.62/10]配蕃薯南瓜粟米生姜饭beef and veggie black sesame curry w/ mixed rice芝麻同咖喱系意想不到地match!🤩 芝麻:咖喱大概6:4 芝麻醇香带些微粒粒 质地稠身似芝麻糊 咖喱虽然比芝麻淡 但亦品尝到
配蕃薯南瓜粟米生姜饭
· 🐮黑芝麻牛肋野菜咖喱饭 $65 [😋8.62/10]
配蕃薯南瓜粟米生姜饭
芝麻同咖喱系意想不到地match!🤩 芝麻:咖喱大概6:4 芝麻醇香带些微粒粒 质地稠身似芝麻糊 咖喱虽然比芝麻淡 但亦品尝到香料既惹味同埋香甜 无违和感🫱🏿🫲🏾 牛肋份量同样慷概 够淋无韧位🤤 (呢个低分啲纯粹因为个人不特别喜欢芝麻)
—————————————————————
😋 taste? 8.65/10
🥳 environment? 7.8/10
🤑 cp value? 8.6/10
🤩 revisit? 9/10
—————————————————————
📍坐忘Camper‘s
鲗鱼涌滨海街13号中兴大厦地下
猪软骨野菜咖喱饭 (走咖喱)
猪软骨野菜咖喱饭
黑芝麻牛肋野菜咖喱饭