╹ 甜记饺子 - 长沙湾 太子 旺角 Cheung Sha Wan Prince Edward Mong Kok ╹#tori旺角 #tori太子 #tori长沙湾ʅ🥟甜记饺子应该冇人唔识 其实自己都食过几次😆今次去咗太子分店 装修好新颖 走简约木系风格 系几好坐!但个人就觉得长沙湾店最好食😆ʅ🥟🥬双拼汤饺 (椰菜冬菇云耳猪肉、西洋菜猪肉) ($44) (7/10分)️馅料超多 味道适中唔会过咸~配上淡淡嘅清汤仲可以突出馅料嘅鲜香😗🥟🌽双拼煎饺 (粟米芝士鸡肉、韭菜猪肉) ($48) (7/10分)外皮好薄 煎得好香脆 睇落胀卜卜好饱满😋好耐之前食粟米芝士饺会爆芝🥹但系今次就冇🥺(p.s. 佢哋嘅辣菜脯好够辣好开胃!钟意食辣嘅一定要试吓😋)ʅvewdie回头率:🐽🐽🐽🐽(4/5)ʅ📍甜记饺子长沙湾昌华街23号富华广场19号地舖旺角通菜街2Q-2Z号鸿辉大厦地下2号舖太子砵兰街450-454号HQ大厦地下C-D号舖ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkig
#tori旺角 #tori太子 #tori长沙湾
🥟甜记饺子应该冇人唔识 其实自己都食过几次😆
今次去咗太子分店 装修好新颖 走简约木系风格 系几好坐!
但个人就觉得长沙湾店最好食😆
ʅ
️馅料超多 味道适中唔会过咸~
配上淡淡嘅清汤仲可以突出馅料嘅鲜香😗

外皮好薄 煎得好香脆 睇落胀卜卜好饱满😋
好耐之前食粟米芝士饺会爆芝🥹
但系今次就冇🥺

ʅ
vewdie回头率:🐽🐽🐽🐽(4/5)
📍甜记饺子
长沙湾昌华街23号富华广场19号地舖
旺角通菜街2Q-2Z号鸿辉大厦地下2号舖
太子砵兰街450-454号HQ大厦地下C-D号舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #taiwaifood #打卡 #假日好去处 #香港美食 #香港美食地图 #咖啡 #cafehk #九龙美食 #煎饺 #饺子 #太子美食 #旺角美食 #长沙湾美食 #甜记 #甜记饺子