2023-02-23
鸭脷洲大街名物---友和士多!行入友和士多,好似穿越返去旧阵时咁,佢地卖嘅怀旧糕点、零食、饼食,系传统嘅味道!老板俾我影张几相珍藏,好开心!(本身呢度系唔准影相)今日遇正豆沙煎堆啱啱出炉,即刻排队,排我前面嘅食客,都系几个几个咁买,真系好怕轮到我就卖晒,心里面祈祷希望有得食,轮到我真系冇晒,点知前面大叔见我想喊,让左一个俾我,多谢呀!豆沙煎堆实在太香口,外脆内带少少烟韧,豆沙馅冇过甜,真系一绝,食一个系绝对唔够喉,期待有机会再食。另外砵仔糕、西米糕、茶果、带菜糕、眉豆花生糕...都系必食!不过眉豆茶果同带菜糕卖晒,今次试下桂花杞子糕,好清甜㖞,惊喜!最好行入d被巨型山楂饼、米通波波、花生糖吸引左,扫埋就满足回家,下次再黎!