2017-11-13
约左朋友食生日饭,俾佢拣餐厅,佢拣左呢间我之前都唔知有呢间餐厅,估唔到有咁多好评好彩黎之前,睇左地图,都唔算难揾,可以系诺士佛台或山林道入去,系诺士入就唔使行楼梯入到黎,感觉好似世外桃园咁,有个花园仔,可以拣室外或室内坐系门口见到个生蚝set 几抵,一打仲送白酒,不过我呢排肠胃麻麻,都系食返熟既好d, 多谢朋友就我研究紧menu 时,见到有d 款式做紧special offer,同正价比较都几吸引,所以拣左海鲜拼盘 (冷), 烧海胆多士,呢两款都系特价,再加多个饱肚千层面海鲜拼盘,有龙虾半只,虾,小龙虾,鲍鱼,蓝青口,翡翠螺龙虾,size巨形,多膏,肉质算爽口,但可能被盐水浸过,比较咸虾,味道合格,肉质几爽口我本来对小龙虾无乜好感,剥完之后仲细只过虾,但估唔到都有咁多膏鲍鱼,煮得几入味蓝青口,嫩口带鲜味翡翠螺,大只爽口又弹口,有鲜味焗海胆多士, 卖相吸引, 好多芝士, 容易做到拉丝效果, 虽然海胆无我想像中多, 但多士又脆又香口, 我都满意意大利肉酱千层面, 一层叠一层, 每层夹住惹味肉酱, 千层面边都焗到脆, 整体非常惹味咸柠啤系本土手工啤,味道特别,将香港人平日钟意饮既咸柠味加入啤
我之前都唔知有呢间餐厅,估唔到有咁多好评
入到黎,感觉好似世外桃园咁,有个花园仔,可以拣室外或室内坐
海鲜拼盘,有龙虾半只,虾,小龙虾,鲍鱼,蓝青口,翡翠螺
虾,味道合格,肉质几爽口
鲍鱼,煮得几入味
蓝青口,嫩口带鲜味
翡翠螺,大只爽口又弹口,有鲜味
焗海胆多士, 卖相吸引, 好多芝士, 容易做到拉丝效果,
虽然海胆无我想像中多, 但多士又脆又香口, 我都满意
焗海胆多士
意大利肉酱千层面
咸柠啤系本土手工啤,味道特别,将香港人平日钟意饮既咸柠味加入啤酒到,够创意,口感fresh, 饮落咸咸酸酸,易入口,啱女仔饮