2022-12-05
世界杯期间,炑八好有心思整左块布景板比大家扮下倒挂金钩打下卡,几得意。去到坐低叫左个$698全能进攻烧烤套餐之后,例牌奉上五款前菜,包括沙律泡菜芽菜青瓜海带等等,特别钟意佢嘅泡菜,爽口味浓。除咗沙律之外,全部都可以无限refill。侍应开炉之后,帮我哋喺炉边整芝士粟米同泡菜蛋,仲要系无限添加㗎,我哋加咗三次咁多,芝士拉晒丝😍和牛牛肉粒牛肉粒唔靓会好韧,但炑八既牛肉粒脂肪分布平均又够肉汁,唔会太肥腻之余又少少咬口。葱蒜牛五花钟意重口味人士唔好错过,葱蒜好似免费咁, 铺到成份肉都系,腌得非常入味,用大火烧香,闻到都流晒口水,加上牛五花本身油脂比较多,邪恶之选彦阳牛肉同韩牛前胸肉都唔错,前者薄切香口,非常易入口,后者较厚有咬口仲有点牛既油脂新鲜鳗鱼蒲烧鳗鱼就食得多,新鲜鳗鱼就无咩点食过。店员非常细心,上菜就同我地讲去到最尾烧鳗鱼可以揾佢帮手烧。原来烧鳗鱼要换块铁板,好彩有店员一开始温馨提示🤣店员问我地使唔使烧得香口啲,我哋当然答好。佢将鳗鱼剪成十多块,反覆将两边煎到金黄,睇住佢煎既过程都系一种享受。最后佢提我地最好加小小盐。食落外皮酥脆且肉质柔嫩,鱼油在口中四溅。芝士带子八爪鱼带子鲜甜多汁,
和牛牛肉粒
葱蒜牛五花
新鲜鳗鱼
芝士带子八爪鱼
带子鲜甜多汁,配上芝士味道好夹,八爪鱼味鲜口感爽脆
除左烧烤套餐,仲加配左全份人参鸡汤 $75,估唔到全只鸡劲大只肉质仲要好鲜滑,入边亦有糯米、人参,剪左只鸡可以将配料渗入更滋味,衬热饮觉得非常滋补同满足
饮烤肉唔少得叫番一人一杯梳打$38 爽口解渴,(左)青柠梳打带点酸味,(右)薄荷荔枝梳打较甜同清凉