2020-08-29
近排同朋友浦书局打书钉,去TST睇书之前就拣左尼间食个lunch先!平时都一定要bk枱🙈平日好d!终于食到好喜欢店内既装潢🤩好创意好modern店内既公仔,字句,装饰甚至餐具都好二次创作!正👍🏻浓浓艺术感觉🎨而环境更比cwb个间更有空间感坐得更舒服🤗——————————————————————同朋友黎左个蟹🦀午餐叫左份pizza个名好盏鬼(点解个个都叫软壳蟹比萨?)😂 个人觉得性价比超高!以为软壳蟹系细细件斩开咁分布系每件pizza上面,点知系有原只系面头!大只而且多肉,仲有满满蟹膏!加上整份铺满芝士同千岛酱!十分邪恶🤤饼底脆得黎唔会干,加上配料仲有大大蟹柳!真系啖啖肉👍🏻卖相靓😎朱古力味不会太浓太甜加上香蕉味实冇得输,仲有小条香蕉🍌比你食下口感绵绵的又唔会太杰,唔会愈饮愈渴见佢个名咁多个蟹字,名符其实,真系充满左蟹肉,蟹籽、蟹肉、蟹柳、蟹钳..咩形式都有😆趁热食!温度够👍🏻刚刚好嘅感觉零舍正。点毕都充满住蟹b😚每啖都系度卜卜卜,香草同蟹肉好夹,面硬度适中有口感。唔好睇佢细细份,蟹肉嘅诚意..令人感动🥰朋友偏爱肉桂,所以见到ingredient已经比佢吸引住。另外见佢绿茶有焦糖,都几好
平时都一定要bk枱🙈平日好d!终于食到
好喜欢店内既装潢🤩好创意好modern
店内既公仔,字句,装饰甚至餐具都好二次创作!正👍🏻
浓浓艺术感觉🎨而环境更比cwb个间更有空间感坐得更舒服🤗
——————————————————————
同朋友黎左个蟹🦀午餐
软壳蟹pizza
叫左份pizza
大只而且多肉,仲有满满蟹膏!
加上整份铺满芝士同千岛酱!十分邪恶🤤
饼底脆得黎唔会干,加上配料仲有大大蟹柳!
真系啖啖肉👍🏻
香蕉朱古力奶昔
卖相靓😎朱古力味不会太浓太甜
加上香蕉味实冇得输,仲有小条香蕉🍌比你食下
口感绵绵的又唔会太杰,唔会愈饮愈渴
蟹肉意大利扁面
杏仁焦糖绿茶
朋友偏爱肉桂,所以见到ingredient已经比佢吸引住。另外见佢绿茶有焦糖,都几好奇系点嘅配搭🤔last but not least, 闻到食唔出嘅杏仁味真系听落过瘾😆
卖相十分日式..杏仁同肉桂香味认真出,饮落未细味到焦糖味唔通同杏仁味打左和?
偏涩、微甘,解一解刚才蟹蟹蟹嘅猛烈嘅进攻..😌