2012-09-24
没有睇过介绍, 只系泊完车咁0岩经过见到呢间野由于间野0系门口摆左几张台, 0的人坐晒出门口烧炉, 行过0个阵见到有自助炭炉烧, 阵阵香味.再睇下个价钱牌, 大部份肉类都只系 8 蚊串, 睇落唔贵, 于是就决定坐低试试间野除左有炭烧炉之外, 亦有有潮洲打冷, 我们 (2 人) 就叫左 12 串野 (猪牛羊鸡样样有0的咁啦, 仲有一条秋刀鱼).再加一碟菜. 炉是免费提供的, 不另收费. 见到实物, 有少少失望, 因为 SIZE 实在太细, 比平时放题0个0的仲细串, 并非我想像中 "扫街" 那种 SIZE. 如此计算, HK$8 并非一个便宜的价钱, 最抵反而系条秋刀鱼 -- $10 only.0的串烧冇乜点腌, 较淡口. 虽然个炉真系用炭烧, 但烧出黎冇乜炭味, 唔知点解, 同沙田0个间广东人小厨有点距离 . 反而碟通菜就炒得几 OK , 两个人埋单 $140 (无叫野饮), 如果系谂住食好野, 呢间会有点失望, 但若果系谂住揾地方坐下消磨下时间倾下偈, 还可以的.
再加一碟菜. 炉是免费提供的, 不另收费.