2022-09-14
𝟘𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌La Casa Burger & Pasta (文咸东街) (上环)上环文咸东街2号地舖🔎#hkfoodieat_上环 💸人均消费: $70-120🌿评分: 4/5🈚️加一服务费La Casa喺西班牙文嘅意思系屋企嘅意思🏠装修感觉系走工业风⚒利用咗吸睛嘅黄色砖墙同埋各色各样嘅霓虹灯🪔夜晚去嘅时候有啲似置身酒吧嘅感觉🥂店舖主打汉堡同意粉🍝有样几特别嘅嘢系无论系外卖定堂食都系用紧纸碗纸盒🤪方便你食唔哂拎走🪴店舖地理位置好方便🌷同上环地铁站只系两分钟嘅距离🚇喺附近翻工嘅打工仔放工去买个快靓正嘅外卖翻屋企食绝对系唔错嘅选择🦭❦ 经典牛肉芝士汉堡+combo ($72+18) 汉堡包皮十分之软熟同埋唔会好易就蹋🥯牛肉厚度算适中而且肉汁多唔会太dry🐄入面有足料嘅洋葱粒、生菜同蕃茄酱🍅芝士食得岀用料都几讲究有别一般汉堡用嘅芝士🍔听讲系用咗橡木烟熏芝士、芳天娜芝士同埋菲达羊奶芝士食落都几惹味🧀整体嚟讲不过不失可以一试🤪𐂂 洋葱圈最平𠮶个$18套餐可以拣薯条/薯角/沙律/原味鸡翼/洋葱圈+汽水🥤洋葱圈系新岀品嚟🧅佢炸得超级酥脆!! 薄薄哋嘅金黄色炸皮包裹住绞碎咗嘅洋葱形成咗外脆内软
上环文咸东街2号地舖
🔎#hkfoodieat_上环
💸人均消费: $70-120
🌿评分: 4/5
🈚️加一服务费
❦ 经典牛肉芝士汉堡+combo ($72+18)
𐂂 洋葱圈
最平𠮶个$18套餐可以拣薯条/薯角/沙律/原味鸡翼/洋葱圈+汽水🥤洋葱圈系新岀品嚟🧅佢炸得超级酥脆!! 薄薄哋嘅金黄色炸皮包裹住绞碎咗嘅洋葱形成咗外脆内软嘅感觉😍而且洋葱几香甜同埋炒得好香🥳绝对推介你哋试吓😋
❦ 意式肉丸意粉+upgraded combo ($72+26)
未嚟之前已经睇中咗呢个肉丸意粉🍝总共有五粒大大粒嘅肉丸而且食得岀好重肉味🧆油脂味好香加上真系好juicy🥹质地系好厚实弹牙唔系一咬散开𠮶种🥰因为见到青酱意粉个样好奇怪感觉并唔讨好🍃直到今次见到意粉本人闻落都唔错先发觉佢好好食👍🏻橄榄油味好香同埋罗勒味都几岀🫒面头𠮶啲芝士岀奇地仲拉到丝🧀
𐂂 黑松露蛋黄酱炸薯条
$26呢个高级套餐一样可以拣小食同饮品🧃不过呢个可以拣嘅小食有啲唔同✨包括有特色薯条/日式炸鸡/意式肉丸/特色鸡翼🐔(有特色𠮶啲啫系加酱)呢个黑松露酱超级浓郁😈酱嘅份量都足以点哂所有薯条🍟薯条虽然炸得唔系好够脆而且薯仔味唔系好够但胜在热辣辣🔥
店舖装修虽然同店名所提及嘅屋企一啲都唔似🤣但我谂似屋企嘅地方应该系指店员嘅服务态度和蔼亲切💗佢见我哋想拎走食剩𠮶啲嘢但又拎到一抽二掕咁就主动行埋嚟俾个大纸袋我哋真系好warm好有家嘅感觉🥹🍀