2023-05-28
Barista by Givrés (中环)📇地址:中环士丹顿街7号地舖🕐营业时间:星期一至日08:00-18:00💸人均消费:~$150-200/人👏🏻抵赞位:cafe外墙系一幅好靓好啱打卡用嘅壁画,虽然喺上环soho区呢啲壁画都好common,但呢幅壁画画左呢间cafe嘅signature — 花花gelato上去,叫做为间铺头宣传紧😆 同埋cafe嘅窗边位啱哂啲钟意望住外面个景食野嘅朋友,啲窗令到间铺头嘅感觉变得好开扬🍴Food QC:「Everything eggs benny $138」上枱嘅第一感觉就系切得好靓嘅牛油果😍😍 成碟野连埋个摆盘present出黎令我觉得佢值$138😂 同埋啲牛油果好香软,入口即溶咁济,同平时自己买到嘅牛油果唔同食法🤩「Avocado toasts with pouched eggs $110」加左油去煎嘅酸种面包好香口,加埋啲牛油果好两只pouched eggs,总之我食得好开心😂「Floating rose $80」呢个系朋友叫嘅,以为佢系饮品,原来系甜品😂 下层系咖啡,上层朋友拣左云呢嗱嘅gelato,朋友话唔太甜,不过佢嘅重点都系为咗杯野
📇地址:中环士丹顿街7号地舖
🕐营业时间:星期一至日08:00-18:00
💸人均消费:~$150-200/人
🍴Food QC:
「Everything eggs benny $138」
「Floating rose $80」
呢个系朋友叫嘅,以为佢系饮品,原来系甜品😂 下层系咖啡,上层朋友拣左云呢嗱嘅gelato,朋友话唔太甜,不过佢嘅重点都系为咗杯野上面𠮶朵花花,打卡一流😆
「Latte ?$38」
正常嘅咖啡,无咩特别comment。确实价钱唔记得左,大约$40左右
😯有待改善位:建议可以开下冷气😂 个日去到都有啲热,但无开冷气,焗住咁食野🥵
😼私心回应区:野食同个环境都值回票价嘅,但未必会再去🤣 个位都有啲格摄,喺地铁站要行一段路先到。不过喺呢个环境底下食下野饮下咖啡,hea都觉得舒服啲😌