2019-08-14
呢晚收工就同朋友黎左苏豪区呢边食饭:)同朋友拣左间食中东北欧菜既餐厅!!店内位置唔算好多,但装修都几有特色,咁岩有位唔洗等xpp店员会好热情咁介绍返佢地既招牌/特色菜,听完一轮,我地都拣好食乜啦=]我地total嗌左四样食物,分别有一款沙律“Roasted Fresh Fig Salad”HKd$105+10%;一份前菜小食“ZAALUK”HKd$75+10%;一款肉类主食“Lams Tagine”HKd$190+10%同一份蔬菜“Cous Cous with Vegetables”HKd$120+10% share食~~沙律率先黎到,当中既沙律菜好新鲜,同个酸酸甜甜既sauce 同cheese 好夹!!个无花果仲要好甜添!!!!!之后作为小食既“ZAALUK”都好有惊喜,两块包身都好松软,配上香浓细滑既酱料同吃,十分滋味~~其后既主菜都系店员推介既,我地拣左羊肉,配上佢地既香料米饭~~羊肉炖得松化软腍,调味浓而不呛!!!而配上既特色米饭有如小米,混合左香草同提子干口感同味道都有别于平日我地所食到既白米,值得一试!呢个“Cous Cous with Vegetables”系店员极力推荐
同朋友拣左间食中东北欧菜既餐厅!!
店内位置唔算好多,但装修都几有特色,咁岩有位唔洗等xpp
个无花果仲要好甜添!!!!!
羊肉炖得松化软腍,调味浓而不呛!!!
而配上既特色米饭有如小米,混合左香草同提子干
口感同味道都有别于平日我地所食到既白米,值得一试!
呢个“Cous Cous with Vegetables”系店员极力推荐我地试既,佢话同个米饭超夹~~
食落有d似我地平日饮罗宋汤既味道,加上有唔同种类既蔬菜系入面,味道都真系好唔错:)
个晚我同朋友都饮左杯“smooth”HKd$46+10%~~
我饮既系草莓味,朋友就要左杯mangooo ;)
我地对呢到既食物同服务都好满意,加上环境同气氛都好好,店员又系当地人,简直就好似过左一晚中东之夜咁,系一个相当唔错既体验呀!!!!