2022-05-13
之前从未试过喺openrice打食评,但今次真系忍唔住!!!同屋企人去利宝阁(奥海城)分店食晚饭,叫咗个四人餐餐牌价钱系$1,288,虽然当时晚市但得两三围客,叫极都无人落单。落单时问咗个餐系跟花胶鸡汤,但嚟到变咗猪肚汤,之后同个经理讲,佢就话俾番四碗细花胶鸡汤做补偿,但d汤好似味精水咁劲难饮,我同屋企人都饮唔落口(我屋企人已经系对食物已经系无乜要求嘅人😑)...之后龙虾伊面又劲难食,d龙虾系霉嘅,d伊面一patpat林晒,条鱼上枱劲细条,仲蒸到老哂鞋口嘅,都算!我同屋企人一路食大家都默默忍受咗...后尾个姜葱蚝劲耐都未嚟,问咗个女待应几次都叫我哋等阵,结果佢居然直接上糖水!我哋话d嘢食都未嚟齐点解上甜品,佢就话再去问下,后尾终于等到d蚝,结果系生嘅仲要系冻嘅(好似未解冻咁),一咬落口全是臭水我当堂想呕!🤬🤬我人生中真系从未食过咁难食嘅蚝!系完全食唔到落口嘅!劲嬲!价钱已经唔系问题,老人家叫我哋算,当唔好彩!结果埋单𠮶阵个餐$1288(加两支啤酒),佢居然收我哋$18xx,仲唔俾单我哋,后尾要求check单发现佢d单完全系乱打,仲要计埋个经理自己话送番俾我哋𠮶四小碗好劲难饮嘅鸡汤(二百
我同屋企人一路食大家都默默忍受咗...
价钱已经唔系问题,老人家叫我哋算,当唔好彩!
结果埋单𠮶阵个餐$1288(加两支啤酒),佢居然收我哋$18xx,仲唔俾单我哋,后尾要求check单发现佢d单完全系乱打,仲要计埋个经理自己话送番俾我哋𠮶四小碗好劲难饮嘅鸡汤(二百几蚊)!d职员态度又劲差,自己收多咁多钱仲黑面,后尾我哋同佢续样对单同佢计,佢先退番4百几蚊俾我哋!
原本有返堂食谂住同屋企人开开心心食餐饭,结果一肚气,真系从未试过食饭食到咁嬲!