2022-05-02
今日去试下呢间人气韩式主打蛋包饭的餐厅,系太古城open area,坐得几舒服开扬。叫左一个蛋包饭一杯野饮~泡菜炖五花肉蛋包饭一上到见到个卖相唔错,个蛋几滑一切开流心,份量都够多可以包晒个饭,但蛋香就欠奉🙈重点黎啦,啲泡菜系原条咁上无切开,包住旧「五花腩」,首先啲泡菜系韧到切唔开,其次旧「五花腩」都系成旧上,又系劲韧,干到一个点😅😅😅完全颠覆咗我对五花腩又淋又入味果个概念,同埋我谂切开一片片上会好啲?味道都系麻麻地,得啲泡菜完本果啲酸辣味,旧肉都无咩味。总结系好失望,重点系价钱唔平($105)😅伯爵茶鲜奶咖啡杯咖啡就正常啲,虽然咖啡味好淡,但都明显饮到earl grey味,两样夹埋当清清地咁饮,如果中意饮好淡咖啡嘅人应该okay,presentation都几靓,值唔值$48就见仁见智🙂总结太失望唔会再想试佢其他野食😂
泡菜炖五花肉蛋包饭
伯爵茶鲜奶咖啡