2019-11-03
黄昏时间,下午茶卖得七七八八无咩选择,但感觉上又未到要食一大碟碟头饭。 旧can总是剩低烧味饭或咖喱饭,在唔知拣咩好嘅之际,只好嚟新can 寻寻觅觅。见有汉堡包选择,幅相有几好睇。咁就谂住博博运气。有鱼柳有鸡有牛做馅嘅选择,我好乖,攞住个盘问一问阿姐,最多人拣系边样野先。佢话最多人选择系牛,然后就夹左一大旧汉堡拍落个包俾我,随即加上薯条,只包好大只,$25真系几抵。为咗令自己冇咁guilty , 我决定加了一杯迷你番茄同埋冻柠檬茶,多咗啲维他命C。老实讲薯条确实香脆,大条有口感。但系咬落个包就出事啦,旧嘢又冻,又无味。最恐怖系个汉堡扒,明明我嗌系牛肉变咗山竹牛肉味,你知道吗,山竹牛肉加茄汁系非常之恐怖嘅一件事。山竹牛肉应该有腐皮同埋有喼汁而且热辣辣。我咬两啖我真系忍唔住唔要,我抬头望见「不要浪费食物」海报,更觉得于心有愧,但系又真系咬唔落