2014-11-11 2590 浏览
有一晚同朋友约咗去旺角行街睇"画展"顺手食个饭,谂住反正食咩都要百几蚊不如食放题,去到放题集中地兆万中心门口有4间走来比传单我地,见呢间单张上都有我地想要嘅嘢就试下啦,反正好唔好食得个知字 好食嘅下次约人多个选择,个派传单嘅话佢地同事带上去才有9折所以我地就跟咗一个哥哥兜一大个弯上去,上到去(8:00pm)见坐唔满,当时谂可能只系地点不在兆万中心嘅问题。谁知坐低15分钟就知出事,只来咗两罐饮品(韩国CREAM SODA)加一个牛奶杂菜锅同两客小食,个牛奶锅卖相还好, 只是没有外面吃的放得咁满,而且无牛奶味,只系一锅有鸡汤味嘅白色水,料又只有三分一锅三分二都系水(汤),两客小食系牛肉粒同炸带子,小食碟只有手掌大而𩠌*牛肉粒细到五毫子直胫都长过佢,仲只放得半碟,炸带子一睇就知系订现成货的鱼旦味炸带子......谁知原来我地已经系好彩,远处有一位大叔好大声地客诉佢坐了半小时只来了一客粟米粒,拍枱话要走....之后坐咗37分钟才来了刺身和其他小食,点解叫小食?系因为佢份量只有前菜的size,炸带子这种可一粒粒计算的我明白,但不明为什么叫个煮杂菇同葱爆肥牛都是用酱油碟上!!(光顾过牛阵的话,会知
之后坐咗37分钟才来了刺身和其他小食,点解叫小食?系因为佢份量只有前菜的size,炸带子这种可一粒粒计算的我明白,但不明为什么叫个煮杂菇同葱爆肥牛都是用酱油碟上!!(光顾过牛阵的话,会知道同款的碟是用来放酱油的!)个杂菇味道更加系咸而无材料本身个味道,仲要话系"炒"同"葱爆"!!煮法根本不同,葱爆肥牛一食就知系就咁用水煮出来!刺身更加系份量劲少加唔齐款,我同佢讲:"系你楼下个派传单的话有虎虾我才上来的,我填咗你又唔比我咁点?"
之后15分钟后才来另一碟刺身,才有3旧虾比到我,首先我前后比咗3张刺身纸佢,佢只来了两碟,然后我同朋友中意嘅会写10片 唔知好唔好食嘅只写2片,结果每次来的数量同款都错哂
其他小食都系,不论你写几多份量佢都只系得到一份"酱油碟",而且一张纸平均要等15至30分钟才会到
最后2小时的用餐时间未到,我地已觉得浪费时间同力气去消耗垃圾食物,个半钟未到就走咗
食过咁多间旺角放题最差呢间,以后唔会再帮衬
除非我只想揾地方比168只饮汽水,佢只有呢样嘢系5分钟到
2014-11-03