之前朋友黎过呢到食觉得几好,今次约左几个朋友去试下。电话book位后有员工whatsapp联络并比个menu(pdf)我,提我「私房菜」要提早预约。提早预约了金瓜奶油会开边龙虾/糯米鸡翼/盐焗奄仔蟹(各两只)及泰式濑尿虾六只,全部菜式在员工提供的menu都系明码实价。到场后嘢食都好味,另外叫左胡椒猪肚鸡汤都好好味。因为之前已经预订左私房菜的菜式,所以当日并没有再特别查看餐厅内放置的菜牌菜式嘅价钱,呢个系其中一个失策位😫到埋单嘅时候,都无特别发现,当时只睇下数量啱唔啱,出门口后同朋友讲,哇个龙虾都好贵下要7百几,大家先发现有古怪即刻睇单再对返员工sent的menu。基本上所有海鲜价钱都同佢地sent的menu唔一样,最过分系龙虾,menu $188/只,现场收$388/只。入去问返侍应,得到嘅回覆居然系:menu嘅价钱系错;太难改所以无改到;个龙虾好靓架系「花龙」出面都好贵架;而家我地改哂餐牌海鲜系时价架啦啊系啊whatsapp唔记得通知你sent比妳个餐牌价钱唔啱㗎;我地唔会呃人架(下删三百字)系咁可以全程都无再讲价钱,如果系时价whatsapp同我覆单预订咩菜式数量比我个阵都只字不提
之前朋友黎过呢到食觉得几好,今次约左几个朋友去试下。

到场后嘢食都好味,另外叫左胡椒猪肚鸡汤都好好味。

系咁可以全程都无再讲价钱,如果系时价whatsapp同我覆单预订咩菜式数量比我个阵都只字不提?

?!黑人问号。但我同朋友都唔知可以点当场发难,单又签左,无奈,剩系可以上黎讲,提醒大家小心。

2023-10-21