2014-08-15
上环既Deli-O 原来系尖咀Deli and wine 个frd. 喜欢尖咀既Deli and wine. 所以去上环见到佢个姊妹店即刻想试下.选了龙虾汁海鲜意粉加左个是日汤( 龙虾汤), 同埋一个常餐.龙虾汤味道唔错, 有鲜味, 系稀左少少.海鲜意粉都几足料, 有鱼肉, 大虾, 带子同青口. 个汁味道几好, 不过多左少少. 同埋d 鱼肉有粉酱炸过, 浸住d 汁之后就松泡泡, 感觉有点怪. 不过整体黎讲算ok 好食.常餐有炒滑蛋,火腿同多士加一个叉烧汤意. 炒滑蛋够滑好味, 火腿同多士正常.叉烧汤意个汤够浓.最后唔够喉, 加多左个鸡肉牛油果沙律潜艇配薯条. 个潜艇好脆好好味, 鸡肉份量ok, 加埋牛油果同沙律酱, 唔会太腻. 薯条系粗身, 而且炸得几好, 唔算油, 唔错.
选了龙虾汁海鲜意粉加左个是日汤( 龙虾汤), 同埋一个常餐. 龙虾汤味道唔错, 有鲜味, 系稀左少少. 海鲜意粉都几足料, 有鱼肉, 大虾, 带子同青口. 个汁味道几好, 不过多左少少. 同埋d 鱼肉有粉酱炸过, 浸住d 汁之后就松泡泡, 感觉有点怪. 不过整体黎讲算ok 好食. 常餐有炒滑蛋,火腿同多士加一个叉烧汤意. 炒滑蛋够滑好味, 火腿同多士正常.叉烧汤意个汤够浓. 最后唔够喉, 加多左个鸡肉牛油果沙律潜艇配薯条. 个潜艇好脆好好味, 鸡肉份量ok, 加埋牛油果同沙律酱, 唔会太腻. 薯条系粗身, 而且炸得几好, 唔算油, 唔错.
题外话/补充资料:
食物好食, 不过卫生可以再好D, 隔离台地下有小强走过, 待应知道后面不改容立刻踏死佢......