餐厅: 翠園 (PopCorn 1)
资讯:

餐厅: 翠園 (PopCorn 1)
资讯:

2015-03-13 2479 浏览
这间翠园新开张,又多个饮荼好地方不过呢个场细咗少少,会坐得迫啲,而且有几张仲系方枱,嗯,lahris都系钟意坐圆枱,感觉会close啲,less formal好啦! watch out! 美食来了首推好可爱好港式街头小食的米肠粉,这连卖相都特别营造街边小食的感觉,而且肠粉呈蝴蝶状,微微煎过,但未去到香口程度,软绵绵,好吃这个烧腩仔,超脆,切得细细粒,好厚的肥膏,得少少肉,呢个combination实在太诱人听说这个好吃,一试,果然爱上,菠萝皮脆,包软熟lahris觉得菜苗饺就一般,晶莹剔透是值得一赞的蚬介炸鲮鱼波,鲮鱼大粒到成个波咁!!鲮鱼味唔算好重,唔腥,炸比煎的好吃这个豆腐好滑,椒盐味略淡叉烧肉质好正,即使好饱,都忍唔住食咗4块猪脚仔好稔,相当入味,补充骨胶原必选虾饺烧卖水准中上,不太特别,但饮茶必备饮茶都可以好健康,这个竹笙好吃,芥兰都仲好甜最后同行友人点了这个炒牛河,嗯,卖相是挺okay的,不过lahris无食到!!(要keep fit,这个牛河是我守住的其中一条线,哈哈)p.s.lunch hour都几多人,记得book枱
这间翠园新开张,又多个饮荼好地方

好啦! watch out! 美食来了
车仔猪肠粉
烧腩仔
焗菠萝叉烧餐包
听说这个好吃,一试,果然爱上,菠萝皮脆,包软熟
菜苗饺
lahris觉得菜苗饺就一般,晶莹剔透是值得一赞的
蚬芥炸鲮鱼球
椒盐豆腐
这个豆腐好滑,椒盐味略淡
驰名叉烧
叉烧肉质好正,即使好饱,都忍唔住食咗4块
猪仔脚
猪脚仔好稔,相当入味,补充骨胶原必选
虾饺
烧卖
虾饺烧卖水准中上,不太特别,但饮茶必备
海参芥兰
饮茶都可以好健康,这个竹笙好吃,芥兰都仲好甜
炒牛河

p.s.lunch hour都几多人,记得book枱
2015-03-11
车仔猪肠粉