2021-12-24 266 浏览
呢排放紧假,但咁啱有事又要返来铜锣湾,所以嗱嗱临约家姐食个lunch ~~~🤣家姐真系呢度嘅die hard fans, 好多时佢都拣食Greyhound, 可能佢有股份🤣🤣🤣🤣第一次来Time Square 呢间Greyhound , 都几大,但唔知点解lunch hour平日都无乜人咁,anyway, 2 个人坐卡位阔落,几好👍🏻🤣呢度lunch set $128,有starter, main course 同drink , 仲可以加$39 换千层蛋糕,我同家姐一个叫左鸡肉Pad Thai. 一个叫左河虾🦐冬荫功汤河粉,一个磨菇🍄汤,一个Cesar salad 🥗 ,先讲starter 先,个磨菇汤系有容嘅(yeah~~~) 好香,唔会完全无味,我觉得唔错,而salad 啲菜都几新鲜呀👍🏻👍🏻鸡肉Pad Thai , 呢个就真系普通左啲,无乜特别,而个冬荫功汤河个冬荫功超好饮,唔系太辣,亦唔会好酸,几balance 下。👍🏻👍🏻而河🦐都好大只,几好食。👍🏻👍🏻👍🏻饮品我叫左泰式奶茶,我觉得奶太多,返到屋企肚疴 (乳糖不耐症人仕) ,少啲奶会好好多。。最后,我地加左钱,加购左一件班

最后,我地加左钱,加购左一件班兰千层蛋糕🍰,唔太甜,但系层与层之间嘅cream 较多,食完漏漏地。😅😅😅😅