2021-05-17
爱猫之人注意🌟荃湾有间以猫为主题嘅西餐厅呢间特式餐厅装饰都以猫猫为主,由墙上嘅装饰到沙发嘅摆设都系猫猫,但留意系冇真猫😜一入餐厅,店员真系非常有礼,介绍餐牌,令人宾至如归😆餐厅7pm前啤酒、cocktail、wine 做紧买一送一, 真系好抵饮~而dinner set都有唔少选择:有意大利面、羊架、扒等,套餐包餐杯、餐汤同沙律😺前菜沙律都几足料,除咗基本沙律菜,都有虾、鱿鱼等,味道酸甜开胃,餐汤系西兰花忌廉汤,虽然个人对西兰花普通,但呢个汤真系唔错!啖啖有西兰花粒,口感丰富!餐包同普通餐厅唔同,系墨鱼餐包,外表黑色一片,但食落烘过,香脆软绵😺烤纽西兰肉眼牛扒配香浓烧汁肉眼份量都几大份,口感鲜嫩且有弹性味道,油脂充裕,食落唔会好干身😺 蒜香鲜蚬意大利面推荐!味道蒜香非常浓,意大利面软硬适中,口感烟韧,每条都有蒜香,鲜蚬非常多如大只,食落粒粒肥美😺水成牛鸡翼作为鸡翼爱好者嘅我哋,又点唔叫鸡翼😆呢间水成牛鸡翼酸味较重,如果辣度强啲会更完美😺香浓朱古力单外表已经满分,味道比出面嘅朱古力浓好多,饮落啖啖香浓,系cream 再加上朱古力粉,朱古力味道非常有层次
一入餐厅,店员真系非常有礼,介绍餐牌,令人宾至如归😆
😺前菜
😺烤纽西兰肉眼牛扒配香浓烧汁