2015-07-13 1503 浏览
有中古骑士倍你食饭,我估成个观塘只此一家!呢间上楼餐厅起工厦入面,位置唔多起眼,入到去里面,环境同工厦完全扯唔上关系,地方阔落,两个中古骑士就站立起窗边,一入去就被吸睛了,旁边嘅一整排窗令到自然光渗透入内,而且灯光配搭得非常好,感觉舒适柔和,比到人休闲嘅感觉,令人放松。先来个招牌小食,鱿鱼一夜干,老板话用自家制酱料、腌制后吊起再风干一晚,先至拎去烧,香味十足,鱿鱼爽口又惹味,仲有D肉汁起入面,送酒一绝!另外,我再点咗个午市套餐,先上面包,面包加咗香草起里面,焗完后香草嘅香味出晒黎,面包微热脆卜卜;前菜选咗个凯撒沙律,味道ok;主菜系澳州黑安格斯肉眼牛扒配牛肝菌烧汁,外层煎到刚刚好,入面就系半熟,锁到肉汁起入面,牛排肉味加埋牛肝菌烧汁又系一个绝配。最后加上一杯香浓咖啡做总结,一餐完美嘅午餐就系咁简单。
有中古骑士倍你食饭,我估成个观塘只此一家!
鱿鱼一夜干
凯撒沙律
香草面包
澳州黑安格斯肉眼牛扒配牛肝菌烧汁
澳州黑安格斯肉眼牛扒配牛肝菌烧汁
最后加上一杯香浓咖啡做总结,一餐完美嘅午餐就系咁简单。
香浓咖啡
题外话/补充资料: 环境舒适,食品出色!
鱿鱼一夜干