2019-01-25 114 浏览
今日夜晚喺尖沙咀附近行开突然之间有啲想食水煮鱼同一时间又想食下 台湾盐酥鸡 朋友𠮶头话咁腌尖𠮶头就经过见到呢间铺头我哋亦都叫咗一啲台湾嘅小食包括小香肠锅贴等等 整体质素都唔差为咗水煮鱼同埋盐酥鸡黎冇理由唔叫㗎 一坐低就决定咗叫水煮鱼$298 同盐酥鸡$98 水煮鱼嘅呢个价钱有少少贵 但系呢间铺头嘅水煮鱼比其他铺头嘅麻辣 辣椒同汤底都几重手 同埋佢入边有好多嘅猪红同埋鱼 仲有蒟蒻系底 盐酥鸡分量正正常常 食落炸粉同埋鸡唔会分开 个人都几满意另外我哋见到餐牌有一个好得意嘅章油鸭 于是就叫左黎试吓啦 同我地食开嘅鸭唔同 佢嘅皮肉痴得好实 识落唔会好油腻同埋皮肉分离 侧边仲有几旧馒头仔俾我哋送黎食 都几特别第一次食呢个味道嘅鸭不得不提嘅就系佢呢个炸豆腐 佢呢啲豆腐份量几多同埋细细旧又唔会炸到好油 炸粉同埋豆腐亦都啱啱好痴住 所以觉得呢间铺头嘅炸物都几好食话明有台湾野冇理由唔食下三杯鸡 呢度嘅三杯鸡份量几多唯一不足可能系佢嘅鸡比较多骨 但系都系大大嚿嘅 份量都算适中 总括嚟讲 呢度又有台湾嘢又有一啲粤菜 啱哂系平时特别钟意食台湾𠮶啲小食但系又唔想全部都系台湾食物嘅朋友 所以依家都算系一间中粤台菜

水煮鱼
盐酥鸡

章油鸭

总括嚟讲 呢度又有台湾嘢又有一啲粤菜 啱哂系平时特别钟意食台湾𠮶啲小食但系又唔想全部都系台湾食物嘅朋友 所以依家都算系一间中粤台菜都有嘅特色餐厅 适合一家大细或者同朋友嚟呢度饮下茶食下晚饭
水煮鱼
盐酥鸡